Zmes na sladkú dekoračnú čipku Sweetlace "stále chutná a mäkká" AF (bez AZO farbív).
Hotový výrobok sa chuťovo a vlastnosťami chová ako jedlý papier.
Oproti ostatným má úžasné vlastnosti - hotová čipka nestráca svoju kvalitu ani po 2 mesiacoch, pretože nie je náchylná na zmeny teplôt a vlhkosti. Nevysychá, tým zostáva dlhodobo tvárna a pružná. Čipka perfektne drží tvar a nemení svoj objem.
Príprava hmoty je veľmi jednoduchá stačí iba zmiešať určité množstvo prípravkov s vodou. Je naozaj ľahké docieliť perfektných výsledkov a originálnych dekorácií.
Čipku možno podľa potrieb:
- Tvarovať - ??do 3D motívov, klásť viac vrstiev cez seba, stláčať, naťahovať ... (aj po 2 mesiacoch, od vyrobení je stále rovnako mäkká)
- Farbiť - ako pridaním práškové, alebo gelové farby priamo do hmoty
- Zdobiť - sprejom na čokoládu, alebo s metalízou, tiež poprášením, vybarvováním (práškovou farbou s vodou
- Vytvárať do zásoby na slávnostné torty a zákusky. Pred Vianocami, s touto dekoráciou môžete ozdobiť perníčky a cukrovinky (veľmi jednoduché a efektné).
- Možno dozdobiť cukrárskym zdobením (napríklad máčik a perličky z cukru) pomocou lepidla na marcipán.
Ďalšou výhodou je menšie balenie (200g) a prebytočnú hotovú hmotu možno uchovávať až 7 dní v lednici.Výslednú hmotu nanesieme na silikónovú formu na výrobu cukrových čipiek. Odporúčame nepoužívať alkohol na sladkú čipku, spôsobuje vysychanie.
Spôsob použitia:
Na pripravenie 100g výrobku: Nalejte zhruba 56ml vody do mixéra, alebo do hnetače, pridajte 4 lyžičky prípravku 1 (približne 42g) nechajte pár minút premiešať. Vmiešajte lyžičku (zhruba 3g) prípravku 2 miešajte 5-10 minút kým nezískate homogénnu hmotu bez hrudky. Rozvaľkajte hmotu a natrite do silikónovej formy pomocou špachtle. Prebytočnú hmotu vložte do chladničky a spotrebujte do 7 dní. Nechajte osušiť na vzduchu 6-8 hodín, alebo vložte do rúry na 10-12 minút pri teplote 80 ° C. Pre lepší výsledok po usušení naneste druhú vrstvu na miesta, kde hmota chýba.
Pre ľahké vybratie čipky, otočte formu na podložke a pomôžte si špachtľou.
Zloženie prípravok 1: ryžový škrob, fruktóza, glukóza, zahusťovadlo: E440, aróma vanilka (MLIEKO), konzervant: E202, farbivo E171. Obsahuje laktózu. Môže obsahovať stopy sóje, škrupinových plodov a siričitanov.
Zloženie prípravok 2: zahusťovadlo E422, emulgátor E433
Nepochádza z geneticky upravených surovín.
Výživové hodnoty na 100 g: Energia 77 kJ/ 362 kcal, tuky 0,01 g (z toho nasýtené 0 g), sacharidy 17 g (z toho cukry 10 g), vláknina 0 g, bielkoviny 0,09 g , soľ 0,2 g
Skladujte v uzavretej nádobe na chladnom a suchom mieste pri teplote 18-28°C, bez prístupu priameho slnečného svetla.
Obsah: prípravok 1 = 200 g + prípravok 2 = 18 g
Krajina pôvodu: Taliansko