Dekoračný cukor isomalt v perličkách na vytváranie liatych, modelovaných, ťahaných alebo fúkaných jedlých dekorácií z karamelu.
Pri dodržaní výrobného postupu vzniká nezameniteľný efekt lesklého skla. Možno rozpúšťať bez pridania vody. Po roztavení možno farbiť (najlepšie gélovými farbami) a ochucovať ovocnými pastami, prípadne možno zafarbiť už hotovú dekoráciu sprejom alebo práškovými farbami.
Raz spracovaný isomalt je možné znovu taviť. Aby sa zabránilo jeho krehnutiu v dôsledku straty vnútornej vlhkosti, postačí pridať niekoľko kvapiek vody.
Použitie: Perličky izomaltu rozopustíme v hrnci, kým nezmiznú všetky vzduchové bublinky, bez toho aby sme pridávali vodu alebo iné ingrediencie. Nádobu s rozpusteným izomaltom chladíme v studenom kúpeli a pritom pridávame na 1 kg izomaltu/ cca 10 ml vody, ktorú môžeme v tejto fáze zafarbiť. Po schladení nalejeme hmotu na modelovaciu silikónovú podložku a môžeme začať modelovať pod lampou. Raz úplne rozpustené perly môže rozpúšťať opakovane. Ak však rozohrievame hmotu príliš často, príliš dlho alebo pri teplotách cez + 150 ° C, výrobok bude výrazne krehkejší. Pri opakovanom rozohrievaní preto odporúčame pridať opäť niekoľko kvapiek vody.
Zloženie: cukor Izomalt
Výživové hodnoty na 100 g: ernergia 1000 kJ / 240 kcal, tuky 0 g, sacharidy 97 g, z toho cukry 0 g, bielkoviny 0 g, soľ 0 g
Nie je z geneticky modifikovaných surovín. Neobsahuje alergény.
Hmotnosť: 1 kg