BLUE VELVET TORTA CUPCAKE / MUFFIN / TORTA (O 18/20 cm)
Bez lepku - bez laktózy - bez palmového oleja - bez hydrogenovaných tukov.
POSTUP: Rúru predhrejeme na 170°C (horkovzdušná rúra 160°C). Uistite sa, že
všetky ingrediencie majú izbovú teplotu. 350 g mixu, 125 g (smotanového) masla a 150 g vajec (3 kusy veľkosť M) vymiešame za 5 minút na strednej rýchlosti na hladké cesto. Recept bez laktózy: nahraďte maslo 125 g oleja zo semien, ako je slnečnicový alebo repkový. Cesto vylejeme do vymastenej formy O18/20 cm. Doba pečenia (v strede rúry): 45-50 minút, potom ihneď vyberieme z formy na pečenie a necháme na mriežke odpariť. Košíčky : čas pečenia 30-35 minút.
ZLOŽENIE : Cukor, ryžová múka, kukuričný škrob, sladidlo: sorbitoly (E420); emulgátor: polyglycerolester mastných kyselín (E475), polyoxyetylénsorbitanmonooleát
(E433); kakaový prášok, kypriace činidlo: difosforečnany (E450), uhličitany sodné (E500); regulátor kyslosti: glukono-delta-laktón (E575); zahusťovadlo:
guarová guma (E412), zahusťovadlo: sodná soľ karboxymetylcelulózy (E466); soľ, farba: brilantná modrá FCF (E133).
Môže obsahovať stopy: mlieka, vajec, sóje a orechov. Zmesi sú vyrábané v bezlepkovom zariadení a Tasty Me preto môže zaručiť, že zmesi obsahujú menej ako 20 mg/20 ppm lepku na kg. Väčšina ľudí s celiakiou alebo citlivosťou na lepok nepociťuje z tohto nízkeho množstva žiadne sťažnosti.
Jazyk môže od farbív zmodrieť. To však nie je na škodu.
Energetická hodnota na 100g:
Energia: 1800kJ/430kcal z toho tuky24g, z toho nasytené kyseliny 1,5g, Sacharidy50g z toho cukry 25g, Bilekoviny 4,9g, soľ0,29g